ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Krajské finále v atletice

Letošní květen byl měsícem atletiky. Výběr žáků druhého stupně základní školy Masarova se zúčastnil obvodního kola Poháru rozhlasu v atletice. V obvodním postupovém kole jsme nasadili všechny čtyři kategorie (mladší a starší chlapce + mladší a starší dívky). V nabité konkurenci skupiny B jsme vybojovali postup do okresního finále pouze v jedné ze čtyř kategorií, a to u mladších chlapců, kteří vyhráli a zaslouženě postoupili do dalšího kola. Ostatním kategoriím se již tolik nedařilo a na postup nedosáhly.

Tým ve složení Martin S., Saša B., Patrik V., Honza Ch. a Jarda H. se pokusil o další vylepšení výsledku v okresním kole a nutno říct, že se jim to podařilo na výbornou. V konkurenci osmi nejlepších škol v Brně dokázali pouze v pěti závodnících ovládnout i brněnské finále a postoupili tak do finále krajského.

Právě krajské finále bylo dalším závodem pro naše mladší chlapce, kteří posílení o další dva borce usilovali o vysněný postup do republikového finále. Kluci bojovali, rvali se o každý bod, ale nakonec pár centimetrů ve skoku nebo setin v běhu chybělo a kluci skončili na krásném druhém místě mezi školami celého Jihomoravského kraje. Chyběl kousek k prvnímu místu.

I přes to klukům blahopřeji ke krásným výkonům, zisku stříbrných medailí a titulu nejlepší atletický tým z celého Brna a druhý nejlepší tým našeho kraje. Gratuluji.

Krajské finále v atletice, květen 2024 Krajské finále v atletice, květen 2024 Krajské finále v atletice, květen 2024

Mgr. Dominik Pavlů

Učitelé a žáci společně na hřišti
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů