ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Dobrodružná cesta lidským tělem

V polovině dubna jsme připravili projektový den pro všechny žáky třetích tříd. Na děti čekaly tělocvičny plné stanovišť a úkolů spojených se zkoumáním lidského těla.

Na úvod jsme se rozdělili do čtyřčlenných týmů tak, aby byla zastoupena každá třída, pro spoustu dětí byl už tento úkol vystoupení z komfortní zóny, protože pracovaly s dětmi se kterými se navzájem neznají.

Všechny týmy se postupně vystřídaly na jednotlivých stanovištích. Poznali jsme, jak funguje oběhová soustava, čistili jsme tenké střevo, procvičili si vizuální i sluchovou paměť, měřili si tep v klidu i po aktivitě, poznávali pohmatem různé předměty. Zkoušeli jsme bojovat proti napadení virem a trénovali názvy části lidského těla v náročném kvízu a mnoho dalších aktivit spojených s objevováním lidského těla.

Věříme, že si objevitelé užili nejen společný čas, ale také si odnesli spoustu nových informací a poznatků o lidském těle.

Dobrodružná cesta lidským tělem, duben 2023 Dobrodružná cesta lidským tělem, duben 2023 Dobrodružná cesta lidským tělem, duben 2023

Za 3. ročník Mgr. Kateřina Aulehlová

Učitelé a žáci společně na hřišti
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů