ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Natáčení v České televizi

Ve středu 22. února 2012 se žáci našich šestých a sedmých ročníků zúčastnili natáčení v televizním studiu v Jezuitské ulici. Pořad Věříš si? je určen dětem a ty v něm také účinkují. Zástupkyní naší školy v této oblíbené soutěži byla Kristýna Vyhnalíková. V natáčecím studiu jí drželi palce nejen spolužáci z její 7.A, ale i děti z "béčka" a ze šestých tříd, kteří se podíleli na natáčení jako diváci.

Nejen pro Kristýnu, která musela přijít do studia o hodinu dříve než ostatní, ale i pro její spolužáky to byla zajímavá a poučná zkušenost. Viděli, jak dlouho trvá, než se natočí poměrně krátký pořad. Jak musí být všichni ukáznění a jak je nutné, aby všichni pracovali na plný výkon, aby se práce zdařila. Ocitli se v roli herců a komparsu, kterým dává pokyny režisér, jeho asistentka, kameraman, zvukař a další pracovníci.

Dospělí, ať to byli rodiče nebo jiný doprovod, kteří seděli v pozadí, mohli jen obdivovat statečnost soutěžících. Není lehké stát před kamerou, soustředit se a zvládat různé úkoly. Děti musely předvést, že mají nejen vědomosti, ale že jsou i obratné, mají dobrou fyzičku, postřeh, ale také že umí odhadnout dopředu své schopnosti a podle toho zariskovat.

Na naši soutěžící Kristýnu a její spolužáky se můžeme podívat 10. dubna 2012 v odpoledních hodinách na ČT 1.

Natáčení v České televizi Natáčení v České televizi Natáčení v České televizi Natáčení v České televizi Natáčení v České televizi Natáčení v České televizi Natáčení v České televizi Natáčení v České televizi Natáčení v České televizi Natáčení v České televizi Natáčení v České televizi Natáčení v České televizi Natáčení v České televizi

Mgr. Irena Zelníčková,
Bc. David Černoch

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů