ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Exkurze do Moravského Krumlova 15.9.2011

Slovanská epopej

Každoročně připravujeme pro žáky 8. ročníku exkurzi do Moravského Krumlova, kde na místním zámku má stále své místo velkolepá výstava obrazů Alfonse Muchy Slovanská epopej. Letos se této exkurze zúčastnili žáci 8. B.

Tento jednodenní výlet je zpříjemněním výuky, cesta vlakem netrvá dlouho a nabízí pěkné výhledy do zbarvené podzimní krajiny. Zámek v Krumlově působí sice poněkud zchátrale, ale přesto poskytuje vhodné podmínky a prostory pro obrovská Muchova plátna. Celý soubor obrazů Slovanskou epopej vytvořil slavný secesní malíř, rodák z Ivančic, Alfons Mucha během 18 let a věnoval jej Praze. Náměty obrazů vycházejí z dějin a mytologie slovanských národů. Děti byly překvapeny velikostí obrazů, technikou malby i barvami a s prohlídkou byly velmi spokojené. Po prohlídce expozice a městečka jsme se vypravili procházkou k poutní kapli sv. Floriána, odkud je velmi pěkný výhled na celé město, a pak pomalu na vlak. Krásné slunečné počasí ještě umocnilo celkový dojem z celého dne.

Exkurze do Moravského Krumlova 15.9.2011

Osud celé výstavy je v současnosti nejistý, ale věříme, že i příští osmáci si budou moci obrazy prohlédnout právě v Moravkém Krumlově.

Mgr. Jana Osičková

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů