ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Den Země 20.4.2011

Cestovatelé z Masarky

Ve středu 20. dubna 2011 jsme na naší škole oslavili Den Země. Pro žáky 1. - 9. ročníku jsme připravili projektový den „Cestovatelé“.

Každá cestovatelská výprava si nejprve vymyslela svůj název a pokřik. Pak už se všichni vydali na cestu po různých zemích naší krásné planety. Na každém z 25 stanovišť, umístěných v okolí školy, plnili nějaký úkol. Ve Francii stavěli Eiffelovku z krabic, v Austrálii skákali v pytlích jako klokani, v Egyptě mumifikovali toaletním papírem, v Řecku odpovídali na otázky o OH, v Číně přenášeli cukr hůlkami, v Norsku vytvářeli sousoší jako ve Vigelandově parku, v Japonsku skládali papírovou skládačku, v Brazílii kopali na bránu. Kromě toho se během cesty vypořádali s některými obtížemi. Museli si poradit s transportem raněného člena výpravy, překonali velmi náročnou překážkovou dráhu, zvládli noční přesun se zavázanýma očima, přešli přes řeku plnou piraní, zorientovali se bez kompasu, dorozumívali se pomocí šifer a také poznali, které z lesních plodů lze v případě nouze jíst. Perfektně zvládli i poznávání vlajek navštívených států a určování jejich hlavních měst. Děti také musely ukázat, jak jsou na tom se svou pamětí a jak citlivý mají čich a hmat.

Všechny výpravy (Dráčci, Parťáci, Bobři, Ďábelské příšerky,…) byly moc šikovné. Předvedly nejen svoje znalosti a dovednosti, ale především schopnost spolupracovat. V každé cestovatelské výpravě byli totiž zastoupeni žáci všech ročníků. Malé děti se velmi snažily a žáci 2. stupně jim pomáhali, povzbuzovali je a chválili. Bezvadně se o své mladší spolužáky starali, přestože hlídat celé dopoledne „pytel blech“ není nic snadného.

Za překrásného počasí jsme si tak všichni zpříjemnili poslední předprázdninový den.

Denisa Dosoudilová

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů