ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Den Země 20.4.2011

Cestovatelé z Masarky

Ve středu 20. dubna 2011 jsme na naší škole oslavili Den Země. Pro žáky 1. - 9. ročníku jsme připravili projektový den „Cestovatelé“.

Každá cestovatelská výprava si nejprve vymyslela svůj název a pokřik. Pak už se všichni vydali na cestu po různých zemích naší krásné planety. Na každém z 25 stanovišť, umístěných v okolí školy, plnili nějaký úkol. Ve Francii stavěli Eiffelovku z krabic, v Austrálii skákali v pytlích jako klokani, v Egyptě mumifikovali toaletním papírem, v Řecku odpovídali na otázky o OH, v Číně přenášeli cukr hůlkami, v Norsku vytvářeli sousoší jako ve Vigelandově parku, v Japonsku skládali papírovou skládačku, v Brazílii kopali na bránu. Kromě toho se během cesty vypořádali s některými obtížemi. Museli si poradit s transportem raněného člena výpravy, překonali velmi náročnou překážkovou dráhu, zvládli noční přesun se zavázanýma očima, přešli přes řeku plnou piraní, zorientovali se bez kompasu, dorozumívali se pomocí šifer a také poznali, které z lesních plodů lze v případě nouze jíst. Perfektně zvládli i poznávání vlajek navštívených států a určování jejich hlavních měst. Děti také musely ukázat, jak jsou na tom se svou pamětí a jak citlivý mají čich a hmat.

Všechny výpravy (Dráčci, Parťáci, Bobři, Ďábelské příšerky,…) byly moc šikovné. Předvedly nejen svoje znalosti a dovednosti, ale především schopnost spolupracovat. V každé cestovatelské výpravě byli totiž zastoupeni žáci všech ročníků. Malé děti se velmi snažily a žáci 2. stupně jim pomáhali, povzbuzovali je a chválili. Bezvadně se o své mladší spolužáky starali, přestože hlídat celé dopoledne „pytel blech“ není nic snadného.

Za překrásného počasí jsme si tak všichni zpříjemnili poslední předprázdninový den.

Denisa Dosoudilová

Učitelé a žáci společně na hřišti
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů