ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Dobrodružná cesta lidským tělem

V polovině dubna jsme připravili projektový den pro všechny žáky třetích tříd. Na děti čekaly tělocvičny plné stanovišť a úkolů spojených se zkoumáním lidského těla.

Na úvod jsme se rozdělili do čtyřčlenných týmů tak, aby byla zastoupena každá třída, pro spoustu dětí byl už tento úkol vystoupení z komfortní zóny, protože pracovaly s dětmi se kterými se navzájem neznají.

Všechny týmy se postupně vystřídaly na jednotlivých stanovištích. Poznali jsme, jak funguje oběhová soustava, čistili jsme tenké střevo, procvičili si vizuální i sluchovou paměť, měřili si tep v klidu i po aktivitě, poznávali pohmatem různé předměty. Zkoušeli jsme bojovat proti napadení virem a trénovali názvy části lidského těla v náročném kvízu a mnoho dalších aktivit spojených s objevováním lidského těla.

Věříme, že si objevitelé užili nejen společný čas, ale také si odnesli spoustu nových informací a poznatků o lidském těle.

Dobrodružná cesta lidským tělem, duben 2023 Dobrodružná cesta lidským tělem, duben 2023 Dobrodružná cesta lidským tělem, duben 2023

Za 3. ročník Mgr. Kateřina Aulehlová

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů