ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Masarka v jižní Anglii

Na konci dubna jsme s žáky 5. až 9. ročníků vyrazili na poznávací zájezd do jižní Anglie. Byli jsme ubytovaní u rodin v jihoanglickém městě Eastbourne, což byl pro děti jeden z největších zážitků, protože si mohly vyzkoušet své znalosti angličtiny v komunikaci s rodilými mluvčími a viděly, jak běžní Angličané žijí.

Program jsme měli skutečně nabitý. Prozkoumali jsme přímořská letoviska Eastbourne a Hastings s návštěvou proslulých pašeráckých jeskyní. Viděli jsme bývalou královskou rezidenci Royal Pavilion v Brightonu a slavné zábavní molo Brighton Pier s krásnými oblázkovými plážemi všude kolem. Nejkouzelnější chvíle jsme prožili na pláži u bílých křídových útesů Seven Sisters a strávili jsme dva dny v Londýně. Navštívili jsme hlavní londýnské turistické atrakce, jako jsou Westminster, London Eye, Greenwich, Tower a Tower Bridge a také Buckinghamský palác, kde jsme se nachomýtli k nácviku na korunovaci krále Karla.

I přes dlouhou cestu autobusem přijely děti domů nadšené a plné zážitků, což je nejlepší motivace pro další studium anglického jazyka. V příštích školních letech plánujeme pokračovat v prozkoumávání zajímavostí a krás Velké Británie. Věřím, že i následující výlety budou tak báječné, jako ten letošní.

Masarka v jižní Anglii, duben 2023 Masarka v jižní Anglii, duben 2023

Mgr. Kateřina Krejčiříková

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů