ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Letní odpoledne s vystoupením dětí

Školní akademie patří již k tradičním akcím naší školy. Po dvouleté odmlce jsme na tuto tradici začátkem června navázali, dostala však nový háv. Událost se odehrávala venku pod širým nebem na školním hřišti. Současně se naskytla výborná příležitost pro oslavu výročí 40 let od založení ZŠ Masarova. K tomuto výročí vyšel rovněž almanach, jenž představil současné aktivity školy. 

Vše začalo již dopolednem plným příprav, kdy probíhala generálka. Bylo nutné nachystat veškeré potřebné rekvizity, techniku, zajistit ozvučení… a také poprvé vyzkoušet jednotlivé výstupy před publikem! Nebylo to nic snadného. Celou školou duněla hudba a na školní hřišti se do nás chvílemi pěkně opíralo sluníčko. Bylo potřeba občas urychlit nástupy, překonávat trému, odstranit drobné nedostatky nebo uklidňovat hlučící děti, které zrovna nevystupovaly. Všichni se ale velmi snažili a po generálce jsme se mohli už těšit na samotnou akci, protože jsme tušili, že vše proběhne v pořádku.

Odpoledne pak konečně rodinní příslušníci dětí (i přátelé školy) shlédli program, který žáci se svými učiteli pilovali dlouhé týdny. Návštěvnost nás příjemně překvapila a lidí v řadách diváctva bylo mnoho. Venku byly pro ně navíc připraveny stánky s občerstvením, a tak se návštěvníci při sledování mohli osvěžit různými nápoji a jiným občerstvením.

Představení měla různorodý charakter. Děti z I. i II. stupně předvedly nádherná pěvecká, hudební, taneční nebo dramatická vystoupení. Sled vystoupení zahájili ti nejmenší. Na školním hřišti se střídaly různé choreografie a ozývalo se roztomilé zpívání. Ale ani II. stupeň se nenechal zahanbit. Bylo až překvapující, kolik nadaných hudebních talentů na naší škole máme! Při akrobatickém vystoupením zas všichni málem napětím ani nedýchali. Deváťáci předvedli svou polonézu, české a ukrajinské děti si spolu připravily k přednesu ukrajinskou píseň. Zpěvem přispěl do výčtu představení i učitelský sbor. Případný nedostatek hudebního sluchu snad vynahradila snaha a plné nasazení, se kterým do této performance šli. Celou akcí nás provázela dvojice deváťáků – moderátorů, jež se své role zhostila na výbornou, a svými vtipnými průpovídkami a postřehy zpestřovala celou akci. Závěrečným vystoupením pak byl taneček „letadélko“, do něhož se nakonec statečně zapojilo i široké publikum.

Zakončení tedy bylo velkolepé a probíhalo v příjemné náladě. Oslava k výročí se tedy opravdu vyvedla. Velký dík patří zejména vystupujícím dětem, ale i kantorům, kteří jim pomohli vystoupení připravit, a poděkování náleží dále všem návštěvníkům za to, že tvořili tak úžasné publikum.

Letní odpoledne s vystoupením dětí, červen 2022 Letní odpoledne s vystoupením dětí, červen 2022 Letní odpoledne s vystoupením dětí, červen 2022 Letní odpoledne s vystoupením dětí, červen 2022 Letní odpoledne s vystoupením dětí, červen 2022 Letní odpoledne s vystoupením dětí, červen 2022 Letní odpoledne s vystoupením dětí, červen 2022 Letní odpoledne s vystoupením dětí, červen 2022

Mgr. Hana Hroudová

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů