ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

NBA Turnaj

Konec května se na naší škole nesl v duchu basketbalu! Škola se rozhodla zapojit do mezinárodního projektu Junior NBA league. Jedná se o unikátní projekt, který představuje dětem krásu basketbalu a zároveň kopíruje model kanadsko-americké soutěže – NBA. Co to znamená? Každá škola, která se rozhodla do projektu zapojit, reprezentuje jeden z týmů, který skutečně hraje NBA. Jednotlivé týmy se losují na draftu. Ten letos moderoval Jiří Welsch - legenda českého basketbalu a jeden z prvních Čechů hrající v NBA. Draft nám přisoudil tým z hlavního města USA Washington Wizards. Děti, vybavené dresy tohoto týmu, vyrazily do Zlína, kde se měly utkat se čtyřmi školami z Moravy, které se také do tohoto projektu zapojily.

Do Zlína odjelo celkem 13 děvčat a chlapců ze 3. až 5. třídy. První zápas nás čekal proti velkému favoritovi celého turnaje – ZŠ Zlín. Chlapci i děvčata předvedli srdnatý výkon, na vítězství to bohužel nestačilo. S dalšími zápasy se výkon našich reprezentantů zlepšil, což vyústilo v krásné 3. místo. Bohužel do dalšího kola postupovaly pouze týmy dva. Nevadí. Přece jen se jednalo o naši první zkušenost s takovýmto projektem a alespoň jsme nasbírali cenné zkušenosti do dalších let.

Všem zúčastněným dětem bych chtěl moc poděkovat a pogratulovat ke skvělém sportovnímu výkonu. I přes třetí místo na sebe můžou být náležitě hrdé.

NBA Turnaj, červen 2022

Mgr. Vojtěch Jelínek

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů