ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Ošemetné fotbalové čtvrtfinále Masarky

Jednou z posledních sportovních akcí, které se žáci školy účastnili, byl fotbalový turnaj konaný koncem května. Fotbal je mezi chlapci velmi oblíbený, o potencionální zájemce nebyla nouze. Sestavili jsme velice silný tým, složený z velké části z aktivních i bývalých fotbalistů. Očekávání byla velká!

Hrálo se klasickým způsobem – čtyřčlenná tabulka, ze které postupují dva nejlepší týmy do čtvrtfinále. První utkání nás čekalo proti ZŠ Přemyslovo náměstí. Na úvod nevyzpytatelný soupeř. Chlapcům se povedlo zvítězit 4:0. Druhé utkání jsme hráli proti „Slovaňáku“. O poznání náročnější soupeř. Chlapci díky bojovnému a srdnatému výkonu zvítězili 2:1. Za zmínku stojí zejména gól našeho gólmana přes celé hřiště. Po dvou utkáních jsme měli postup z prvního místa jistý. Mohli jsme tak pošetřit síly a ve třetím zápase remizovat 2:2. Následoval českou hokejovou reprezentací tak nepopulární čtvrtfinálový vabank. Zde jsme narazili na „hokejky“ z Úvozu. Možná na chlapce dolehla tíha okamžiku, možná se projevili bolístky ze skupinové fáze. Než jsme se nadáli, prohrávali jsme jedna nula. A to náš gólman lapil dvě tutovky. Po prvotním šoku došlo k oklepání a zamknutí Úvozu na vlastní polovině hřiště. I přes značný tlak, zejména pak v posledních minutách hry, se nám nepovedlo vsítit branku. Prohráli jsme s pozdějšími vítězi nejtěsnějším možným rozdílem – 1:0.

I přes značné zklamání, věřím, že si chlapci den užili a jakmile odezní hořkost z porážky, budou na turnaj vzpomínat v dobrém.

Chci jim všem poděkovat za nasazení a přístup k soutěži. Sportu zdar a fotbalu zvlášť!

Ošemetné fotbalové čtvrtfinále Masarky, květen 2022

Mgr. Vojtěch Jelínek

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů