ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Vítězství v okresním kole ve stolním tenisu

Na začátku října proběhlo na ZŠ Svážná okresní kolo stolního tenisu pro žáky druhého stupně. Obě kategorie, mladší žáci z 6. a 7. ročníků i starší chlapci z 8. a 9. ročníků, hrály celkově na šesti stolech. Tým potřeboval získat 4 body z jednotlivých utkání, aby odešel jako vítěz ze souboje s jiným družstvem. Postupně se hrály dvě dvojhry, následně čtyřhra a další dvojhra, a v případě nerozhodného stavu se pokračovalo do rozhodnutí opět dvěma dvojhrami a čtyřhrou.

Chlapci z mladší kategorie ve složení L. Dvořák, D. Hochman, Š. Králík a D. Oprchal soutěžili v jedné pětičlenné skupině. První utkání hráli proti ZŠ Janouškova, kterou lehce porazili 4:0 na zápasy. Následně hráli proti nejtěžšímu soupeři, klukům ze ZŠ Novolíšeňská, které porazili 4:2 na zápasy. Ve třetím zápase jsme mohli opět vidět bezchybnou hru našich chlapců zakončenou jednoznačnou výhrou 4:0. V cestě za vítězstvím nám stála jen ZŠ Tuháčkova, jejíž mužstvo sice dokázalo naše kluky potrápit, ale i přes to náš tým zvítězil 4:2 a celé kolo tak ovládl. Tímto prvním místem si žáci naší školy vybojovali postup do krajského finále.

V týmu starších žáků reprezentovali D. Zelinka, M. Ognar, V. Matyáš a D. Gurín. Starší žáci byli nalosováni do dvou skupin. Dále do vyřazovacích bojů postupovaly první dvě školy z každé skupiny. Kluci začali výborně a v prvním zápase porazili ZŠ Vejrostovu 4:2. Následně však byly nad jejich síly týmy ze ZŠ Vídeňská i ze ZŠ Jihomoravské náměstí. Výsledky jim zajistily třetí místo ve skupině a do semifinále tak nepostoupili.

Obě kategorie předvedly bojovné výkony a krásné výměny. Všem chlapcům děkujeme za vzornou a příkladnou reprezentaci školy a mladším žákům přejeme hodně úspěchu v krajském finále v Hodoníně.

Vítězství v okresním kole ve stolním tenisu, říjen 2021 Vítězství v okresním kole ve stolním tenisu, říjen 2021 Vítězství v okresním kole ve stolním tenisu, říjen 2021

Bc. Markéta Klímová, Mgr. Dominik Pavlů

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů