ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Sportovní výzvy na Masarce

Během epidemie Covid-19 jsme se rozhodli podpořit děti druhého stupně v pohybu pomocí sportovních výzev. První výzva „Říkám gauči, ne!“ proběhla na začátku listopadu. Děti získávaly body za splnění úkolů. Pravidelný pobyt v přírodě alespoň 45 minut každý den, sport, ranní otužování, odložení elektroniky vyzařující modré světlo po dobu alespoň půl hodiny před spaním. Poslední kategorií, za kterou se daly získat body, bylo shlédnutí zajímavého historického dokumentu z českých, ale i světových dějin sportu. Jednalo se například o zlatý triumf hokejistů v Naganu 1998, či úspěch Jesseho Owense na „Hitlerově“ olympiádě v roce 1936. Do výzvy se zapojilo bezmála 60 dětí napříč všemi ročníky. Doufám, že alespoň některé činnosti si děti přisvojily a pokračují v nich i nadále.

Nyní na škole probíhá druhá sportovní výzva, která je rozdělena do více etap. V první části na žáky čekaly „šifrovací“ úkoly. Po Líšni bylo rozmístěno celkem pět stanovišť s QR kódy. Po načtení QR kódu se dětem zobrazila šifra. Po jejím vyluštění se děti dozvěděly, kam mají směřovat jejich další kroky. Ti, kteří překonali všech pět stanovišť, se dostali do cíle Lama centra na Hádech. Aktuální etapa probíhá na Stránské skále. Jsou zde opět nachystána stanoviště. Tentokrát se ovšem nejedná o šifry. Žáci řeší úkoly, které jsou spojené s tímto významným brněnským územím. Uvidíme, kolik dětí vyrazí i třeba s rodiči na Stránskou skálu.

Sportovní výzvy na Masarce, březen 2021

Víme, že celá tato pandemická doba je pro děti složitá. Musí hodně času trávit u počítačů na distanční výuce. Chtěli jsme je trošku motivovat k výletům a sportu. Třeba se nám to u některých podařilo.

Mgr. Vojtěch Jelínek

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů