ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Výprava do vesmíru

V pátek před jarními prázdninami se navečer sešly děti ze ŠD Kapříci, Pejsci a Zajíčci ve škole. Čekala tu na ně první část dobrodružné cesty.

Nejprve děti musely projít tajuplnou trasou, kde plnily nejrůznější úkoly zaměřené na paměť, postřeh, odvahu a orientaci, aby se dostaly až do tělocvičny, kde si vyzkoušely stav beztíže. Potom se pod klenbou noční oblohy seznámily s hvězdami a souhvězdími.

Pak už byl nejvyšší čas nasoukat se do spacích pytlů, abychom měli dostatek sil na vše, co nás čekalo následující den.

Ráno některé děti odešly domů, ostatní se začaly věnovat přípravě na cestu po naší sluneční soustavě. Vytvořily si vlastní manuál s potřebnými informacemi a radami, posilnily se před cestou a již byl nejvyšší čas vydat se na cestu…

Hned na začátku byl zdar naší výpravy ohrožen, ale potíže s dopravním prostředkem jsme vyřešili a dopravili jsme se až k Neptunu. Pak jsme postupovali směrem ke Slunci. Zvládli jsme si prohlédnout všechny planety, kolem kterých jsme prolétali, porovnávali jsme jejich velikost.

Po zdolání celé Sluneční stezky jsme se posilnili, prohlédli si krásnou zvonkohru v kostele ve Křtinách, a byl nejvyšší čas k návratu domů.

Všichni účastníci naší výpravy se vrátili v pořádku, takže – hurá na prázdniny!!!

Výprava do vesmíru, únor 2020 Výprava do vesmíru, únor 2020 Výprava do vesmíru, únor 2020

vychovatelky ŠD Z. Chaloupková, V. Plíšková a N. Vaníková,

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů