ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

VZPoura úrazům – projekt VZP

V lednu 2018 proběhlo edukační setkání žáků druhých tříd s ambasadorem všeobecné zdravotní pojišťovny, který je po úrazu upoutaný na invalidní vozík.

Děti s ambasadorem besedovaly o problematice úrazů, o rizikovosti určitých životních situací a poučily se o tom, jak lze vhodnými preventivními opatřeními omezit rizika úrazů na minimum.

Ambasador děti seznámil se svým životním příběhem, zkušenostmi člověka s trvalými následky po vážném zranění a prostřednictvím videí také s příběhy dalších handicapovaných kolegů. Věnují se různým sportovním aktivitám, protože na vozíku se dá dělat spousta věcí, ale všechno je mnohem složitější.

Jak říká náš ambasador: „Následkem úrazu jsem totiž zjistil, že i zdánlivá maličkost, vlastní hloupost nebo obyčejná klukovina mohou mít doživotní následky. Sám jsem se svému úrazu vzepřel, ale chci udělat vše proto, aby jiné děti neopakovaly stejnou chybu jako já. Myslím si, že prevence a besedy se studenty mají v tomto směru velký význam.“

VZPoura úrazům – projekt VZP, leden 2018 VZPoura úrazům – projekt VZP, leden 2018 VZPoura úrazům – projekt VZP, leden 2018

Mgr. Dagmar Šebková

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů