ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Projekt partnerských tříd 4.B a 1.B You are an important piece of the puzzle

Nastal nový školní rok a s ním i příchod nových prvňáčků. Abychom jim vstup do školy trochu usnadnili, třída 4.B pozvala svoji partnerskou třídu 1.B k projektu You are an important piece of the puzzle.

A jak dopoledne probíhalo? Během celého projektu děti pracovaly společně a starší spolupracoval s mladším.

Prvotně se všichni seznámili a povídali si o tom, jak je každý v životě důležitý a je nedílnou součástí velké skládačky, která do sebe přesně zapadá do posledního dílku. Poté měl každý možnost nahlédnout do kouzelné krabice, ve které uviděl toho, kdo je na světě velmi důležitý a pro všechny nepostradatelný. Na dně bylo uloženo zrcadlo, v němž se postupně odrážely úsměvy a překvapené obličeje všech zúčastněných.

Následovalo vybarvování dílků puzzle, na kterých byly popsány různé aktivity, např. zpívání, hraní deskových her, zájem o vědu atd. Děti se během práce vzájemně lépe poznávaly, neboť každý dílek musely vybarvit společně a danou aktivitu dopodrobna prodiskutovat.

Následovalo tvoření velkého výtvarného díla – puzzle. Dvojice mladšího a staršího žáka měla za úkol jakkoli výtvarně ztvárnit jeden díl puzzle tak, aby dílo nějakým způsobem charakterizovalo autora. Jednotlivé dílky se pak složily v jeden velký obraz.

Na závěr si děti společně poskládaly opravdová puzzle. Veškeré aktivity byly propojeny s výukou anglického jazyka.

Pohromadě jsme strávili báječné dopoledne. Prvňáčci našli nové kamarády, čtvrťáci okusili pocity vůdců týmu a všichni jsme si vychutnali dojem, že to celé stálo za to. A ani jednou se nám nestalo, že by chyběl jediný kousek skládačky - odcházeli jsme s pocitem, že každý z nás je v životě nepostradatelný.

Projekt partnerských tříd 4.B a 1.B, září 2017 Projekt partnerských tříd 4.B a 1.B, září 2017 Projekt partnerských tříd 4.B a 1.B, září 2017

Mgr. Marcela Šimecká, Mgr. Michaela Prokešová

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů