ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Projekt EDISON

Opět po roce k nám do školy zavítali studenti zahraničních škol, aby nám prezentovali zajímavé informace o svých rodných zemích.

Tento rok jsme měli tu čest uvítat tyto studenty: Lu ze Singapuru, Carla z Číny, Shannen z Indie, Tasmeen z Jordánska a Holly z Kanady. Všichni byli ubytovaní v hostitelských rodinách, které jim na celý týden poskytly azyl a snažily se jim pobyt co nejvíce zpříjemnit a ukázat jim, jak se žije u nás v České republice.

V rámci vyučování chodili tito studenti do 4. – 9. tříd a dětem vyprávěli o sobě, svých koníčcích a zemi, ze které pocházejí. Nejen děti, ale i samotní učitelé se dozvěděli spoustu informací, které snad povedou k větší multikulturní otevřenosti. Holly povídala o úžasném zimním festivalu v Quebecku, Tasneem o životě beduínů, Lu o supermoderním hotelu s bazénem na střeše, Carl o čínském písmu a jeho vývoji a Shannen zase o rivalitě mezi lidmi z Nového Dillí a Bombaje. Toto jsou jen ty nejzajímavější věci, které určitě všem dětem zůstanou v paměti ještě dlouhou dobu.

Ráda bych tímto způsobem poděkovala organizaci AIESEC, která celý projekt EDISON pořádá a také jednotlivým hostitelským rodinám, které studenty ubytovaly. Bez těchto dvou článků by celý projekt nebyl možný. Snad se nám podaří seznámit se s dalšími pozoruhodnými lidmi i příští rok.

Projekt EDISON v Brně (prezentace PPS, 7 MB)

Mgr. Lenka Štěpánová

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů