ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Olympijský běh

V letošním roce proběhnou 31. Olympijské hry v Riu a my jsme této významné sportovní události věnovali trochu svého času. Nejdříve jsme se zaregistrovali do největšího českého závodu, který v jeden jediný okamžik rozběhne tisíce žáků po celé republice. Získali jsme unikátní olympijské náramky a tematické dárky od partnera školních běhů společnosti Koh-i-noor.

Ve středu 22. června 2016 jsme se sešli ve třídách a připomněli si, jak a kde vlastně olympijské hry vznikly, jak často se konají, jaké jsou olympijské symboly a poselství této soutěže, na kterou se sjedou nejlepší sportovci celé planety. V 9 hodin jsme se přesunuli před školu, kde nás čekalo veliké překvapení. Navštívila nás výškařka Michaela Hrubá, která je nejmladší českou účastnicí nadcházejících olympijských her, i se svou trenérkou Alenou Nezdařilovou.

Míša ochotně odpovídala na spoustu zvídavých dotazů, rozdávala podpisy a fotila se s dětmi. Mezitím děti stihly namalovat křídami startovní í cílovou rovinku, vyobrazily i olympijské kruhy a jiné sportovní nápisy. Před desátou již na startu nedočkavě podupávala padesátka vybraných žáků, kteří v 10.00 společně s ostatními dětmi v České republice a Míšou Hrubou vyrazili na svůj Olympijský běh. Všichni ostatní je na trati bouřlivě povzbuzovali.

Toto dopoledne, kdy nám přálo i počasí, jsme si výborně užili a jsme rádi, že jsme se zapojili do akce, která probíhá v tento den na celém světě pod záštitou Olympijského výboru.

Olympijský běh, červen 2016 Olympijský běh, červen 2016 Olympijský běh, červen 2016 Olympijský běh, červen 2016 Olympijský běh, červen 2016 Olympijský běh, červen 2016 Olympijský běh, červen 2016 Olympijský běh, červen 2016

Mgr. Renata Miková

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů