ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Adopce na dálku

Příznivcům organizace ADRA a adopce na dálku rádi sdělujeme, že i v letošním školním roce jsme podpořili bangladéšskou studentku Rumilu Murmu. Díky pomoci školní družiny, školního parlamentu a v neposlední řadě i ochotných rodičů, kteří napekli dobroty, jež si mohly děti za drobný peníz koupit, bylo dívce posláno 6 600 Kč. Tato částka jí zajistí studium, včetně veškerých učebnic, sešitů i pomůcek na jeden školní rok.

Rumila posílá dvakrát ročně dopis plný vděčnosti za naši péči. Většinou píše o svých výsledcích ve škole. Protože je pravdu šťastná, že může studovat, jsou to výsledky velmi dobré. V posledním dopise zmiňuje i dlouhé a nepříjemné období dešťů, kdy jsou životní podmínky v této zemi ještě o něco horší.

Organizace ADRA podporuje v současné době více než 1 200 bangladéšských dětí. Nicméně by svoji působnost chtěla rozšířit, a proto ve svém dopise prosí o propagaci své práce. Pokud by měl někdo zájem podpořit tuto organizaci, informace o ní najde na www.banglakids.cz.

Začátkem příštího školního roku nás čeká charitativní akce, na níž bychom chtěli vybrat další peníze na studium této odvážné a milé dívky. Doufáme, že se najde dost ochotných sponzorů, kteří jí rádi pomohou.

Mgr. Miroslava Kubíčková

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů