ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Projekt EDISON na ZŠ Masarova

V týdnu od 22. do 29. května 2016 se na naší škole konal projekt EDISON. Byli jsme jednou ze dvou brněnských škol, které se do projektu zapojily. Naši školu navštívilo sedm stážistů ze vzdálených koutů světa – ze Súdánu, Mexika, Kazachstánu, Jordánska, Indie, Hong Kongu a Singapuru. Tito dobrovolníci byli buď studenty nebo absolventy vysokých škol. Jejich úkolem bylo propagovat jejich zemi, kulturu a jiné zajímavé věci, které jsme mohli srovnávat s těmi našimi.

Nejen žáci, ale určitě i učitelé, se dozvěděli spoustu nových věcí. Stážisté byli velmi akční a pracovali jak s dětmi z prvního, tak z druhého stupně. Díky nim jsme prolomili mezikulturní bariéru, která se kvůli dění v poslední době stále prohlubuje. Pochopili jsme, že i když žijeme každý na jiné straně světa, tak hodnoty, kterých bychom se měli držet, jsou všude stejné.

Dalším obrovským přínosem projektu bylo procvičení angličtiny. Po prvotních obavách a ostychu se žáci rozmluvili a kladli zajímavé otázky. Snad tato zkušenost bude motivovat žáky k dalšímu studia jazyka, ať už anglického nebo jiného.

V neposlední řadě jsme také navázali nová přátelství a doufáme, že se s těmito milými lidmi zase někdy v budoucnu setkáme.

Na závěr bych ještě jednou chtěla poděkovat FOD Klokánek a hostitelským rodinám, které stážistům dočasně poskytly zázemí, a umožnili jim, aby se u nás cítili jako doma.

Mgr. Lenka Štěpánová

Projekt EDISON 22. – 29. 5. 2016 (prezentace ve formátu Powerpoint, 12 MB)

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů