ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Domácí mazlíčci – projekt 4.C

Snem mnoha dětí je mít své zvířátko, a když už ne poníka, tak alespoň želvu nebo osmáka. Zvířátko však není hračka, která se dá po měsíci někam odložit. O tom ví své i mnoho dětí ze 4.C, které se o své zkušenosti s chovem domácích mazlíčků toužily podělit se svými spolužáky. A protože je téma chovu domácích mazlíčků velmi obsáhlé, rozhodli jsme se udělat si na něj týdenní projekt.

Děti v rámci něj ve skupinkách zjišťovaly informace o zvoleném zvířátku, třídily je a sestavovaly z nich prezentaci. Jako zdroj informací použily odbornou literaturu a internet. Mezi fakta poté začlenily i vlastní zkušenosti s chovem zvířat a prezentaci doplnily o údaje z dotazníkového šetření, které proběhlo ve třídě. Vyvrcholením projektu bylo přednesení prezentací před spolužáky a přinesení si do školy a představení vlastních domácích mazlíčků.

Projekt se povedl na jedničku. Děti se dozvěděly mnoho nového, vyzkoušely si prezentovat před staršími spolužáky i panem ředitelem a navzájem si předaly rady a zkušenosti.

Domácí mazlíčci – projekt 4.C, květen 2016 Domácí mazlíčci – projekt 4.C, květen 2016 Domácí mazlíčci – projekt 4.C, květen 2016 Domácí mazlíčci – projekt 4.C, květen 2016 Domácí mazlíčci – projekt 4.C, květen 2016 Domácí mazlíčci – projekt 4.C, květen 2016

Mgr. Veronika Ovesná

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů