ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Seznámení s canisterapeutickým psem aneb "Poznej svého psa"

V průběhu minulého měsíce naši školu opakovaně navštívila paní s canisterapeutickým psem, kde v rámci svého programu seznámila děti s pravidly, podle kterých by se měly chovat k cizím psům. Vysvětlila jim řeč psího těla, proč se pes rozběhne za bruslařem i cyklistou a proč štěká na lidi s hůlkou nebo klackem. Dozvěděli jsme se, jak správně reagovat na volně pobíhajícího psa i jak se chovat na návštěvě v domácnosti, kde mají psa.

Děti si vyzkoušely, že je dobré před psem neutíkat, ale zůstat stát na místě s rukama u těla a nechat se od něj očichat. Nejodvážnější děti chránily vlastním tělem piškot, který měly schovaný pod břichem.

Setkání s tímto psem děti nadchlo natolik, že i ty, které se psů bojí, si troufly na těsný kontakt s ním a zvládly jej pohladit.

Seznámení s canisterapeutickým psem aneb Poznej svého psa, březen 2016 Seznámení s canisterapeutickým psem aneb Poznej svého psa, březen 2016 Seznámení s canisterapeutickým psem aneb Poznej svého psa, březen 2016 Seznámení s canisterapeutickým psem aneb Poznej svého psa, březen 2016 Seznámení s canisterapeutickým psem aneb Poznej svého psa, březen 2016 Seznámení s canisterapeutickým psem aneb Poznej svého psa, březen 2016 Seznámení s canisterapeutickým psem aneb Poznej svého psa, březen 2016

Zdenka Chaloupková

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů