ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Prezentace středních škol

Dne 10. listopadu 2015 proběhla v naší škole prezentace středních škol. Zúčastnili se zástupci z 31 středních škol (gymnázií, středních průmyslových škol, zdravotních škol, obchodní akademie, integrovaných středních škol a středních odborných škol) z Brna i blízkého okolí. Žáci si ověřili skladbu výukových předmětů na střední škole, udělali si představu o přijímací zkoušce. Poznali, že důležité pro rozhodnutí a možnost výběru střední školy jsou výsledky prospěchu na základní škole.

Nejdůležitější pro rozhodnutí, na kterou střední školu podat přihlášku, je dostatek informací o nabídce středních škol. Žáky zajímalo, jaké jsou možnosti výjezdu do zahraničí, úroveň výuky cizích jazyků a vybavení technikou. Je nutné navštívit vybranou školu na dni otevřených dveří a vyhledat si co nejvíce informací na internetu.

Jedna z nejúčinnějších metod, jak být úspěšný v čemkoli, je snažit se vytvořit dobrý dojem o sobě. Někdy úplně stačí docela obyčejná image učně či studenta, který má perspektivu, že zvolenou školu dokončí. Za různé soutěže a účast na olympiádách, které žáci absolvují, získávají u přijímacího řízení body navíc.

Věk od 12-17 let je obdobím první volby povolání a až teprve po osmnáctém roce většina lidí dospěje k realistickému rozhodnutí, čemu by se chtěli v životě opravdu věnovat.

Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015 Prezentace středních škol, listopad 2015

Mgr. Lída Fejová

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů