ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Halloween v 1. třídách

V pondělí 2.11.2015 se první třídy na ZŠ Masarova proměnily v místo plné radosti, světýlek a očekávání. Slavil se svátek Halloween. V celé škole jsme mohli potkat mnoho strašidel. Všechny čarodějnice, kouzelníci, netopýři, kostlivci, duchové, kočky, pavouci a další měli v tento den jeden jediný cíl - užít si spousty zábavy a legrace.

Staré sklenice jsme pomalovali a zapálili v nich čajové svíčky.Žaluzie nám pomohly navodit atmosféru noci a mohli jsme začít.

Nejprve jsme si vysvětlili, o jaký svátek vlastně jde, kde vznikl, v jakých zemích se dodržuje. Poté jsme pátrali po jeho symbolech. Poslechli jsme si strašidelný příběh a pomalovali dýně. Nechyběly ani různé pracovní listy s haloweenským počítáním, puzzlemi, spojovačkami nebo hledáním rozdílů. Strašidla si vyrobila čelenky např. s dýní, duchem nebo netopýrem a při práci poslouchala anglické halloweenské písně. Ve skupinkách jsme pak pomocí papíru proměnili některé děti v mumii. Od strašení jsme si odpočinuli u občerstvení, které nám nachystaly naše kouzelnice - maminky. Při pojídání dobrot jsme si popovídali i o českém svátku, který připadá právě na tento den - Dušičky.

V plné síle jsme den zakončili společnou halloweenskou taneční zábavou plnou her, soutěží a zpěvu.

Halloween v 1. třídách, listopad 2015 Halloween v 1. třídách, listopad 2015 Halloween v 1. třídách, listopad 2015 Halloween v 1. třídách, listopad 2015 Halloween v 1. třídách, listopad 2015 Halloween v 1. třídách, listopad 2015 Halloween v 1. třídách, listopad 2015 Halloween v 1. třídách, listopad 2015 Halloween v 1. třídách, listopad 2015

Jana Ullmannová, Iva Doležalová

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů