ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Atletické soutěže

V květnu probíhala série atletických soutěží. V úterý 5.5.2015 soutěžili dívky a hoši 6.-7. tříd v atletických disciplínách Poháru rozhlasu. Za družstvo chlapců nastoupili: F.Faltýnek, D. Pěgřím, P. Killar, A. Topil, M. Bielík, J. Andress, Vu Duc Nam, F. Hoda. Hoši skončili na 6. místě. V družstvu dívek startovala D. Miková, L. Boudná, L. Botková,L. Vaculíková, N. Svobodová, N. Stratilová, T. Jagošová, M. Noštinská, V. Polášková, Š. Smékalová. Děvčata si díky velkému nasazení a skvělými výkony vybojovala 1. místo a postup do okresního finále, kde se naše družstvo umístilo na 4. místě.

Čtvrtek 7.5. byl ve znamení atletiky starších dívek a chlapců. Chlapecký tým zastupovali žáci D. Štětina, B. Pospíšil, Z. Sedláček, J. Karásek, M. Slavíček, M. Višňovský, R. Furugláš, K. Bayer. Hoši vybojovali 7. místo.

Dívčí tým ve složení N. Hianiková, K. Baštová, T. Sedláková, K. Černošková, B. Hudcová, M. Skarolková, L. Krajsová si vedl skvěle a vybojoval 1. místo. I starší dívky postoupily do okresního finále, kde jim v bojích pomáhaly ještě děvčata z 9. B – S. Konečná, E. Miková, L. Doleželová. Děvčata v okresním finále získala 5. místo.

Nejobtížnější atletickou soutěží je bezesporu Atletický čtyřboj, který se konal ve čtvrtek 21.5. na ZŠ Laštůvkova. Nezodpovědností některých nominovaných žáků, kteří se na závody nedostavili, se nezdařilo vytvořit celé pětičlenné družstvo a tak hoši B. Smékal, D. Murárik, R. Beck mohli zasáhnout jen soutěže jednotlivců; do první desítky se hoši neprobojovali. Dívčí pětice tvořená B. Hudcovou, N. Hianikovou, M. Skarolkovou, S. Konečnou, L. Krajsovou v  konkurenci všech brněnských škol prokázala svoje atletické dovednosti i psychickou odolnost a v městském finále získala zlatou medaili. Tímto si vybojovala děvčata postup do krajského finále v Břeclavi. V soutěži jednotlivců naše závodnice také nezklamaly. Na 1. místě stanula Bára Hudcová, 4. příčku získala N. Hianiková.

V krajském kole se naše děvčata střetla se závodnicemi s ještě lepšími výkony a i když získaly o 300 bodů více, na stupně vítězů to nestačilo a zbyla na ně bramborová medaile. Patří jim však velké uznání nejen za bojovnost a obrovskou vůli, ale i za příkladnou reprezentaci školy.

Atletické soutěže, květen 2015 Atletické soutěže, květen 2015 Atletické soutěže, květen 2015 Atletické soutěže, květen 2015 Atletické soutěže, květen 2015 Atletické soutěže, květen 2015 Atletické soutěže, květen 2015 Atletické soutěže, květen 2015 Atletické soutěže, květen 2015

A. Chludová

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů