ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Soutěž ve výzdobě tříd

Rekonstrukce na ZŠ Masarova skončila a začalo zabydlování. Školní parlament se rozhodl přidat ruku k dílu a vyhlásil soutěž ve výzdobě. Pro vítězné třídyzajistil dorty a předbíhací kartičky na oběd.

Ve třídách si žáci zvolili své téma zdobení, a pak se sami pustili do malování obrázků, vyrábění, shánění dekorací a vůbec velkého zkrášlování. A tak díky šikovnosti žáků a podpory učitelů získaly třídy velmi originální výzdobu.

Výsledky soutěže ve zdobení třídy na 1. stupni:
1. místo: vesmír 4.C
1. místo: sport 5.B
2. místo: pohádka 2.A
2. místo: jaro 3.A
3. místo: šmoulové 3.B

Výsledky soutěže ve zdobení třídy na 2. stupni:
1. místo: džungle 6A
2. místo: sport 7A
3. místo: fotbal 7B

Soutěž ve výzdobě tříd,  duben 2015 Soutěž ve výzdobě tříd,  duben 2015 Soutěž ve výzdobě tříd,  duben 2015 Soutěž ve výzdobě tříd,  duben 2015

Co o akci říkají organizátoři?

Za parlament Lukáš Nerud 6.A:
Do projektu výzdoba tříd se v některých třídách zapojili všichni v některých zase jen pár dětí. Téma si jednotlivé třídy vybíraly samy např. příroda, fotbal, nebe. Plánování odměn byla asi nejtěžší část. Nakonec jsme se rozhodli takto: 1. místo dostane dort a předbíhací kartičky na oběd, 2. místo získá dort a 3. místo sladkosti. Pro ostatní, kteří zdobili, ale nevyhráli, byly připraveny bonbóny jako cena útěchy. V původní verzi jsme chtěli dát třídám na přípravu 3 týdny. Nakonec jsme ale kvůli nedostatku času akci protáhli ještě o další 2 týdny. V komisi na vyhodnocení byli členové parlamentu, pan učitel z výtvarky a pan ředitel.

Co o akci říkají vítězné třídy?

Třída 4.C:
Prvně jsme navrhli spoustu nápadů, potom jsme hlasovali a vybral se vesmír. Ve výtvarce jsme kreslili různé kosmické lodě, mimozemšťany, planety. Z alobalu jsme udělali fáze měsíce. Namalovali jsme kosmonauta a polepili jsme ho alobalem. Paní učitelka nám pomohla a přinesla plakáty. Pár holek přidalo ufo, kluci zas raketu. Po vyhlášení jsme byli velmi nadšení. Dostali jsme velký červený dort a předbíhací kartičky.

Třída 5.B:
Hodně dlouho jsme se rozhodovali, jaké bude téma výzdoby. Pak jsme vybrali sport. Začali jsme nosit medaile, poháry, sportovní oblečení, náčiní, kartičky atd. Většinu výzdoby jsme měli v zadní části třídy. Měli jsme tu zastoupeno mnoho sportů. Na výzdobě jsme se podíleli téměř všichni, a proto se nám ve třídě sešlo mnoho věcí. V této akci jsme uspěli, vyhráli jsme a všem se to líbilo.

Třída 6.A:
Naše třída se do zdobení velice zapojila. Mile mě to překvapilo, protože jsme vždycky byly třída divokých a někdy drzých dětí. Dokonce se zapojili i ty největší „zlobivci“ a podíleli se na moooc pěkných výtvorech. Sice bylo asi pět lidí, kteří se na to vykašlali, ale drtivá většina pomáhala. Dokonce pomáhal i pan učitel Nakládal a dostal i kus odměny. Z našeho umístění jsme byli všichni nadšeni a mile překvapeni. Dort nám moc chutnal a doufám, že si takto povedeme i nadále.

L. Spáčilová, K. Aulehlová, H. Pollaková

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů