ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Zdravá strava ve třetích ročnících

Týdenní projekt ZDRAVÁ STRAVA se uskutečnil ve všech třetích ročnících. Žáci si nejprve sami objasnili a snažili se přijít na to, co je a co není pro naše tělo zdravé, co by se mělo v našem jídelníčku objevovat více, a co méně častěji. Využili jsme pro tento účel námi dobře známou myšlenkovou mapu. Teprve poté jsme si ukázali, jak  to doopravdy je.  A to vše jsme zúročili v činnostech, které následovaly. V prvouce si žáci připomněli, co je zdravé, seznámili se s potravinovou pyramidou, s termíny tuky, cukry, bílkoviny. Sami následně vymýšleli jídelníček. Projektové vyučování pokračovalo ve výtvarné výchově a pracovních činnostech, kde si vytvořili zdravý talíř a z letákových nabídek sestavili potravinovou pyramidu. V českém jazyce žáci přiřazovali ke slovům nadřazeným např. mléčné výrobky, pečivo, ovoce a zelenina slova podřazená. V matematice na děti čekaly příklady, slovní úlohy a tajenky s touto tématikou. V tělesné výchově si všichni protáhli tělo, posílili svaly a nechyběla ani veselá pohybová hra pro radost.

Na závěr projektu se žáci rozdělili do skupinek a každá skupinka si sama připravila ve školní kuchyňce zdravé jídlo, například mrkvovou a rajčatovou pomazánku, ovesnou kaši, čerstvý salát a mrkvový dezert. Poté nás již čekal zdravý raut, na kterém si všichni moc pochutnali. Děti si tak z projektového týdne odnášely nejen plná bříška, ale i spoustu nových poznatků, o tom jak se správně stravovat.

Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015 Zdravá strava ve třetích ročnících, duben 2015

J. Ullmannová, I. Doležalová, E. Zejdová

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů