ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Čestné uznání z celostátní literární soutěže

Na podzim proběhla na 1. stupni literární soutěž Náš zvířecí svět. Žáci v ní psali velmi originální příběhy, ve kterých bylo hlavní postavou zvíře. Autory nejzdařilejších prací jsme v jednotlivých ročnících odměnili a jejich texty poslali do celostátní soutěže Náš svět. Velkou radost nám udělala Lucka Botková ze třídy 5.A, která za svůj příběh získala čestné uznání. Moc blahopřejeme a oceněný text přikládáme.

Čestné uznání z celostátní literární soutěže, podzim 2013

Lenka Spáčilová, Hana Neumanová

MÓDNÍ PŘEHLÍDKA

Lucie Botková

Jednou takhle po ránu se začala ve zverimexu zvířata hádat. Křeček povídá: "Já mám nejdelší vousy z vás všech." Pejskovi se to nelíbilo, že se takhle vytahuje a hned zaštěkal: "Já mám z vás největší tlapky." V tom zasáhla myška: "A já jsem z vás nejmenší." Kočka říká: "Já mám nejjemnější kožich." A papoušek povídá: "Já jsem nejbarevnější." Rybičky povídají: "My umíme plavat nejlíp za všech." Uslyšel to potkan a říká: "Tak už dost, co takhle udělat módní přehlídku? Vyhlásíme, kdo má nejjemnější srst, nejhezčí tvar tlapek. Kdo je nejvyšší a kdo nejmenší, kdo má nejdelší ocas a vousky."

Zvířátka se konečně přestala hádat. Domluvila se s potkanem, že to tedy udělají. Potkan řekl, že jim s tím pomůže. Tak nachystali kbelík jako podium, kostičky jako ozdoby, záclony použili jako závěs před představením. Když bylo hotovo, zvířátka se začala chystat.

Když už soutěž skoro začala, za oponou byl veliký ruch. Potkan přišel na podium. Divákům, kteří seděli pod jeviště, oznámil průběh: "První půjde kočka, druhý půjde pes, třetí půjde křeček a čtvrté půjde morčátko." Potkan začal: "Představuji vám kočku Micku s krásnými mašlemi. Představuji vám psa Rexe se svým míčem. Dále tu máme křečka Tlusťouška se svým kabátkem, který mu moc sluší. A naposledy se vám představí morčátko Ňuf se svým… Počkat, morčátko na sobě nic nemá!" Morčátko povídá: "Proč bych na sobě mělo něco mít? Jsem krásné bez mašlí i kabátku." Potkan povídá: "Je na čase vyhlásit vítěze. Na třetím místě je nejvyšší pes Rex, na druhém místě se za nejdelší vousy umístil křeček Tlusťoušek a na prvním místě se umístilo morčátko Ňuf. Protože zvíře je nejhezčí, když na sobě nic nemá."

A všichni se s tím smířili a už nikdy se nepohádali.

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů