ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ESS u nás na škole

Jak už je každoročně zvykem i letos v lednu, kdy probíhaly na naší škole zápisy, měli rodiče možnost zapsat své děti do edukativně stimulačních skupinek, aby se děti lépe mohly seznámit s prostředím svého „poprázdninového“ působiště.

A co to vlastně ESS znamená?

Jde o program rozvoje dětí v předškolním věku a o přípravu pro počátek školního vzdělávání. Rozvíjející program je zaměřený na rozvoj percepčně motorických funkcí (hrubá a jemná motorika, zrakové vnímání a paměť, vnímání času, prostoru a prostorové představy, řeč, sluchové vnímání a paměť, základní matematické představy, sociální dovednosti, sebeobsluha).

Ano, i takto se dá jednoduchá zkratka definovat. Ale dětičky, které zavítaly do školního prostředí, to viděly jinak. A jaké tedy byly odpovědi kluků a holek na otázku: „ Jak se vám u nás líbilo?“

"Líbilo se mi vytleskávání slovíček, rozcvičování prstíčků, umím spoustu nových básniček, rád jsem maloval se slonem Bonifácem, už umím krásnou vlnku, bavily mě legrační rýmy, rád jsem dělal domácí úkoly, mám první jedničku, hmatem jsem poznal oslíka, líbila se mi písnička o těle, podařilo se mi poznat písmenko na konci slova, rád si hraji s geometrickými tvary, zábavná byla hra „co se na mamince změnilo“, poznal jsem všechny zvuky, na stole v pokojíčku mám vyrobené 3 červíky z papíru, lechtalo mě šimrání peříčkem, rád si hraji s obrázky, složil jsem puzzle bez pomoci tatínka, každou hodinu jsem se těšil na kouzelnou tabuli, ráda jsem si povídala v kroužku, líbí se mi, když sedím v lavici, jako školák..." A to je ta správná definice očima dětí. Jsme moc rády, že se dětem u nás líbilo a budeme se těšit na naše milé budoucí prvňáčky 1. září na "Masarce".

ESS na ZŠ Masarova

Jana Ullmannová, Iva Doležalová

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů