ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZŠ Masarova navštívila předvánoční Vídeň

Dne 14.12.2012 měli žáci druhého stupně ze ZŠ Masarova možnost podívat se do předvánoční Vídně. V programu byla nejen návštěva a nákup na vánočních trzích na náměstí před vídeňskou radnicí (Rathaus), ale i Hundertwasserhaus, císařského paláce Hofburg a náměstí Stephansplatz, kde byl k vidění Stephansdom. Zájezdu se zúčastnilo celkem 45 žáků a 4 učitelé jako pedagogický dozor. Po celou dobu zájezdu nás doprovázela průvodkyně.

Odjezd v 7:15 nepřinesl žádné komplikace, dokonce ani cesta do Vídně, během které pronášela průvodkyně počáteční výklad. Do Vídně jsme dorazili přibližně v 10 hodin. Posléze jsme šli k domu Hundertwasserhaus, kde následoval opět kratičký výklad o jeho hlavním architektovi Friedensreicha Hundertwassera. Poté jsme nastoupili opět do autobusu, který nás odvezl k Hofburgu. Následovala stručná historie, pak jsme společně navštívili Augustiniánský kostel a prošli jsme Hofburgem.

Poté jsme došli na náměstí Stephansplatz na kterém stojí katedrála Stephansdom. Zde byl asi hodinový rozchod, při kterém nám bylo dovoleno koupit si suvenýry a jiné potřeby. Nakonec jsme dorazili k Rathausu, kde stály stánky s občerstvením, vánočními ozdobami, ale nabízela se zde i CD s vánočními koledami, šály, šátky, ale hlavně Weihnachtspunch – typický vídeňský vánoční nápoj. Toto byl hlavní cíl našeho zájezdu. Byl zde dán opět tříhodinový rozchod. Nakonec jsme se ale plni zážitků a se suvenýry museli odebrat zpět domů.

Návštěva Vídně, prosinec 2012 Návštěva Vídně, prosinec 2012 Návštěva Vídně, prosinec 2012 Návštěva Vídně, prosinec 2012 Návštěva Vídně, prosinec 2012

Arnošt Fridrich, 8.B - účastník zájezdu

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů