ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Fotbalový kroužek

Fotbalový kroužek v naší škole vedu od října loňského roku. Studuji Univerzitu Palackého v Olomouci Tělesnou výchovu a dříve jsem i trénoval družstvo žáků ve Vážanech nad Litavou. Sám hraji fotbal již 16 let. Fotbalové zkušenosti jsem získával hlavně od trenéra Roberta Spáčila a Reného Lysáka, kteří mě o fotbalu hodně naučili. Dovednosti a vědomosti o fotbale, které jsem získal, se snažím předat i dětem a to hlavně zábavnou formou.

Do fotbalového kroužku chodí děti od 6 do 14 let. Jsou rozděleny do dvou skupin. V první jsou prvňáčci a druháci. Tyto děti se hlavně snažím naučit základy fotbalu, fair play, regenerace, ale taky vybudovat v dětech pozitivní vztah k pohybu.

Fotbalový kroužek

Druhou skupinu tvoří žáci 3. – 8. ročníků. U těchto fotbalistů se pak více zaměřuji na jednotlivé fotbalové dovednosti. Ať už to jsou auty, nahrávky nebo vedení míče.

Kroužek máme jedenkrát týdně v tělocvičně ZŠ. Na každou hodinu si děti nosí pití, protože i pitný režim je důležitý.

Fotbalový kroužek

Práce s dětmi je pro mě velkou zkušeností a navíc mě tato práce baví. Vidím totiž výsledky na dětech. Některé se naučí hlavičkovat, jiné zase pěkně zastavit míč. Doufám, že dětem předám mnohem více z mých nabytých fotbalových zkušeností.

Roman Audy

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů