ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Bronz s pachutí

Začátek listopadu se nesl na Masarce ve sportovním duchu. Po soutěžích v pin pongu, kde se mladší chlapci dostali až do krajského finále v Hodoníně, následovaly turnaje ve florbale a házené. Zejména v házené si naši starší chlapci dělali zálusk na medaile, neboť dva z nich navštěvují nedaleký házenkářský oddíl v Juliánově. Očekávání nebylo malé. Aby nedošlo k podcenění situace, jedno dopoledne jsme měli vyhrazeno pro trénink právě v Juliánově. O pár dní později následoval samostatný turnaj.

Zde jsme se ve skupině postupně utkali se ZŠ Horní a ZŠ Hroznova. Začátek prvního utkání byl poněkud rozpačitý, chlapci nemohli najít svůj rytmus a záhy prohrávali. V průběhu utkání se začala objevovat herní pohoda a naši chlapci zvítězili těsným rozdílem 5:4. Druhé utkání nás čekalo hned vzápětí, a to proti ostříleným chlapcům ze ZŠ Horní. Vývoj zápasu byl diametrálně odlišný od předchozího střetu. Během pár chvil si chlapci vytvořili pohodlný náskok 4:0, který svítil na tabuli i dvě minuty před koncem utkání. Co následovalo posléze, je jen pro otrlého čtenáře a milovníka katastrofických filmů. Z nepochopitelných důvodů se naše obranná hra totálně sesypala a soupeř uhrál plichtu. Díky tomuto „neštěstí“ jsme nehráli o zlato, ale „jen“ o bronz s hokejovou školou z Úvozu. V tomto utkání se přece jen projevil házenkářský um našich borců a zvítězili jsme 6:4.

Vytoužené medaile byly naše! Všem účastníkům chci za předvedené výkony a snahu poděkovat. Příští rok znovu a tentokrát se zlatem!

Bronz s pachutí, listopad 2022

Mgr. Vojtěch Jelínek

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů