ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Exkurze 8. tříd do Centra dopravního výzkumu v Brně

Na závěr školního roku třídy 8. A a 8. C využily možnosti navštívit Centrum dopravního výzkumu v Brně. V rámci exkurze se setkaly s pracovníky centra a interaktivní formou probrali témata udržitelné dopravy.

Na začátku jsme se zamysleli nad způsoby dopravy do školy a povídali jsme si o tom, co by nás motivovalo ke změně v rámci udržitelnosti. Seznámili nás se statistikou, čím se dopravují lidé do práce nejčastěji.

V dalším průběhu exkurze jsme navštívili jednotlivá pracoviště a mohli jsme se zeptat přímo výzkumníků z dané oblasti. Navštívili jsme například simulátor kamionu (zde byly na vyzkoušení i brýle simulující opilost nebo požití drog), dílnu pracovníků zkoumající dopravní nehody a nakonec jsme si i krátce vyzkoušeli počítačovou hru Forza Horizon na simulátoru v hodnotě 750 000 Kč.

Exkurze byla zajímavá a žáci měli možnost dozvědět se něco z oblasti dopravního výzkumu a udržitelnosti.

Exkurze 8. tříd do Centra dopravního výzkumu v Brně, červen 2023 Exkurze 8. tříd do Centra dopravního výzkumu v Brně, červen 2023 Exkurze 8. tříd do Centra dopravního výzkumu v Brně, červen 2023 Exkurze 8. tříd do Centra dopravního výzkumu v Brně, červen 2023 Exkurze 8. tříd do Centra dopravního výzkumu v Brně, červen 2023 Exkurze 8. tříd do Centra dopravního výzkumu v Brně, červen 2023 Exkurze 8. tříd do Centra dopravního výzkumu v Brně, červen 2023 Exkurze 8. tříd do Centra dopravního výzkumu v Brně, červen 2023

Mgr. Josef Strouhal
Mgr. Vojtěch Jelínek

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů