ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Sportovní utkání žáků a učitelů

V samém závěru roku se uskutečnil dlouho očekávaný duel žáků 9. ročníků proti učitelům. Žáci poměřili síly se svými učiteli ve volejbalu a fotbalu. První měření sportovních dovedností přišlo v síťovém sportu. Žáci druhou část roku poctivě trénovali a jejich očekávání byla velká.

První set byl velice vyrovnaný. Objevilo se několik pohledných smečí s ještě lepším příjmem z obou stran. Tento velice vyrovnaný zápas bavil nejednoho diváka. V závěru měli více štěstíčka učitelé. Za vyrovnaného stavu 21:21 učitelé zúročili své letité zkušenosti a ukončili první set čtyřmi body v řadě. Úvod druhého setu nezastihl žáky v ideálním rozpoložení. Snad si v hlavě promítali neproměněné šance ze sady první, možná se objevilo vyčerpání ze slunce. Než se však dostali do tempa, prohrávali o 15 bodů. V druhé části žáci sice zpřesnili své údery a zlepšili svoji koncentraci, bohužel ale toto vzepětí přišlo příliš pozdě. Učitelé vyhráli ve dvou setech.

Následovalo fotbalové utkání, kde se měli žáci pořádně pomstít.

Obě strany nastupovaly do utkání s velkým očekáváním, co předvede jejich soupeř. Utkání bylo vedeno z obou stran takticky, nikdo nechtěl udělat první chybu. Po úvodním oťukávání šli do vedení deváťáci, kteří využili zaváhání učitelů. Ti však svoji chybu napravili o chvíli později, když hezkým gólem hlavou srovnali skóre. Po několika dlouhých minutách urputného boje se poprvé a také naposled ujali vedení učitelé. Tato radost jim ale nevydržela dlouho, a byli pokořeni podruhé. Od této chvíle dávali góly už jen žáci devátých tříd, kteří svoji taktikou eliminovali všechny náznaky šancí učitelského sboru. Šance učitelů byly nevyužity, a tak změna stavu nastala na straně žáků. Po nenápadné střele k tyči zvyšovali na 3:2. Poslední minuty utkání byly ve znamení dobývání žákovské svatyně, ale poslední a rozhodující gól padl do sítě učitelů. Konečné skóre tedy vyznělo ve prospěch takticky připravených a velice urputně bojujících žáků. K zaslouženému a vybojovanému vítězství jim gratulujeme. Přejeme hodně, nejen sportovních, úspěchů v dalším životě.

Sportovní utkání žáků a učitelů, červen 2022 Sportovní utkání žáků a učitelů, červen 2022 Sportovní utkání žáků a učitelů, červen 2022 Sportovní utkání žáků a učitelů, červen 2022 Sportovní utkání žáků a učitelů, červen 2022

Mgr. Vojtěch Jelínek
Mgr. Dominik Pavlů

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů