ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Náš školní parlament v Senátu ČR

Našemu školnímu parlamentu se letos podařilo s akcí “Masařky sázely stromy republiky” umístit mezi deset nejinspirativnějších projektů roku v soutěži s názvem „Co dělají školy pro demokracii?“ Dostat se až k mikrofonu v Senátu nás stálo nemalé úsilí. Po přihlášení našeho projektu do soutěže „Co dělají školy pro demokracii?“ jsme museli natočit zajímavé video o naší akci. Z přihlášených projektů vybrali zástupci pořádající organizace Centra pro demokratické učení 10 škol, které postoupily se svým projektem do Senátu ČR, kde jsme museli prezentovat a obhajovat náš projekt.

Všechna soutěžní videa byla představena veřejnosti v rámci on-line hlasování. Vítěz získal Cenu veřejnosti. Na slavnostní prezentaci, která se konala 18. 11. 2019 na půdě Senátu v honosném Hlavním sálu, se představilo všech 10 žákovských parlamentů se svými projekty před porotou, ve které usedli významné a známé osobnosti naší republiky. Porotci letos byli: místopředsedkyně Senátu PČR Miluše Horská, senátor Marek Hilšer, moderátor DVTV Martin Veselovský, zpěvák a herec Adam Mišík a předsedkyně České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání Klára Šimáčková Laurenčíková. Náš školní parlament byl osloven, aby všechny přítomné, tedy i porotu, v tomto krásném sále naučil indiánský tanec Maraka tenge. Díky této aktivitě se nám podařilo všechny nejen rozhýbat, ale i pobavit. Všichni přítomní účastníci poté vybrali nejinspirativnější projekt roku. I když jsme nevyhráli, byla pro nás účast na této akci velmi přínosná a inspirující.

Náš školní parlament v Senátu ČR, listopad 2019 Náš školní parlament v Senátu ČR, listopad 2019 Náš školní parlament v Senátu ČR, listopad 2019 Náš školní parlament v Senátu ČR, listopad 2019 Náš školní parlament v Senátu ČR, listopad 2019 Náš školní parlament v Senátu ČR, listopad 2019 Náš školní parlament v Senátu ČR, listopad 2019 Náš školní parlament v Senátu ČR, listopad 2019

Autor fotografií: Jan Kramář

Liliana Ullmannová (členka školního parlamentu)

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů