ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Z minulosti do budoucnosti

Za příznivého květnového počasí, kterého je letos pomálu, se vydaly děti z naší školy na výlet do Linze. První zastávkou byl koncentrační tábor Mauthausen, který vznikl před druhou světovou válkou a nachází se přibližně 30 km odtud. Byl první mimo území Německa a vězni zde byli využíváni převážně k nuceným pracím. Žáci si zde připomněli smutné období války, kdy zde ztratilo život tisíce lidí.

Po prohlídce tábora a pomníků věnovaných národnostním obětem jsme pokračovali do Linze, třetího největšího města v celém Rakousku. Leží na Dunaji a díky své poloze je důležitou křižovatkou silniční, železniční a vodní dopravy. Srdcem Lince je náměstí Hauptplatz, které je největší v Rakousku. Po zajímavé procházce městem měly děti vytoužený rozchod a mohly si zakoupit suvenýry, občerstvení, věci na památku.

Jako třetí atrakcí bylo tzv. muzeum budoucnosti Ars Elektronica Center, což je velmi moderní prosklená budova o rozloze 3000 m2. Přestože byly některé části muzea nepřístupné kvůli rekonstrukci, mohli zde žáci poznat formou hry a interakce inovativní projekty, hledat odpovědi na otázky týkající se umění, technologií, společnosti. Byla nám zde předvedena velmi poutavá půlhodinová 3D projekce, která se dětem velmi líbila.

Tento výlet se opravdu vydařil a budeme se těšit na příští rok, až sem opět zavítáme.

Z minulosti do budoucnosti, květen 2019

Vyučující NJ

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů