ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Sportování na 1. stupni

Od začátku školního roku děti v hodinách Tělesné výchovy trénovaly, pro mnohé velmi obtížný, šplh na tyči. Někteří již zvládají techniku dobře a mohou svůj výkon vylepšovat, jiní budou muset ještě trošku potrénovat. Ti nejrychlejší byli vybráni do obvodního kola soutěže ve šplhu, které se uskutečnilo v polovině listopadu na ZŠ Krásného. Kryštof Olexa, Adrian Raab, Eva Sedláková, Klára Sedláčková, Daniel Nikodým, Filip Boháček, Karolína Natálie Pařízková, Kateřina Pozdníková a Apolena Vlková reprezentovali školu velmi dobře. Kateřině s Danielem se dokonce v silné konkurenci podařilo uspět a postoupili do městského, finálového kola, kde se rozhodně neztratili.

Ve škole se také daří florbalu a každoročně se zúčastňujeme 2 významných turnajů a to Čeps cupu a Novoměstského poháru. Tým ve složení Tobiáš Doležal, Lukáš Frecer, Jan Vild, Tobiáš Topalov, Vojtěch Matyáš, Martin Šebesta, Lukáš Hyčka a Daniel Hochman bojoval na obou turnajích velmi statečně a odměnou jim bylo krásné 3. místo.

Všem sportovcům děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Aktivně sportujeme také v hodinách Tělesné výchovy. I letos jsme se zapojili do projektu Českého atletického svazu „ Atletika pro děti do škol“ a plníme opět 8 disciplín Olympijského víceboje k získání sportovního diplomu. V rámci hodin TV skáčeme, běháme, posilujeme, házíme, štafetíme, trénujeme obratnost a tím pádem rozvíjíme dětskou všestrannost. Děti 3. ročníků absolvují plavecký výcvik a všichni využíváme kluziště u Saleska a zdokonalujeme se v bruslení.

V nejbližší době nás čekají plavecké závody a zaregistrovali jsme se také do unikátního projektu Čokoládová tretra ČR. Je to mezinárodní dětský běžecký seriál, takže hned, jak jaro zaťuká na dveře, vyběhneme na hřiště a uskutečníme 1.kolo postupové soutěže, která vyvrcholí na prestižním světovém atletickém mítinku Zlatá tretra v Ostravě.

Mgr. Renata Miková

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů