ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Exkurze Praha 2018

V polovině dubna 2018 vyrazili žáci 7. a 8. ročníku na dvoudenní exkurzi do Prahy, při níž jsme prošli nejznámější místa našeho hlavního města a viděli představení Muž se železnou maskou v divadle Broadway.

Na Pražském hradě jsme kromě katedrály sv. Víta zhlédli také některé státní symboly, především prezidentskou standartu, a mohli jsme si tak vzpomenout na demokratické principy současného českého státu i jeho zapojení do současné Evropy. Na Karlově mostě či Staroměstském náměstí jsme si naopak popsali dřívější uspořádání státních útvarů na našem území, a také vybrané slavné i méně slavné činy státníků. Neopomněli jsme ani Obecní dům, ve kterém bylo před téměř 100 lety vyhlášeno samostatné Československo.

Navštívili jsme historicky významný Vyšehrad se Slavínem, na němž jsme si připomněli některé zde pochované slavné osobnosti českého národa. Prošli jsme si historickou budovu Národního divadla, které je jedním z center české kultury, viděli jsme také sídlo Karlovy univerzity či s Mozartem spjaté Stavovské divadlo. Prohlídku města jsme zakončili na Václavském náměstí.

V průběhu exkurze tak měli žáci možnost vnímat a vstřebávat informace o naší historii přímo na místech, kde se odehrávala, aby je mohli snadněji předávat svému okolí.

Exkurze Praha 2018, duben 2018 Exkurze Praha 2018, duben 2018 Exkurze Praha 2018, duben 2018

Mgr. Tomáš Holík, Mgr. Denisa Pavlíková, Mgr. Dana Viktorínová

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů