ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Čtenářská gramotnost v 6. a 7. ročníku

Soutěž Babylon aneb rozumíme si

V týdnu od 13.2. do 17.2.2017 se žáci šestého a sedmého ročníku zapojili do soutěže Babylon aneb rozumíme si, kterou pořádá ZŠ Kuldova v Brně a jejímž cílem je prověřit úroveň čtenářských schopností dětí. Soutěž vzniká pod záštitou 1. náměstka primátora města Brna Mgr. Petra Hladíka a za přispění partnerů soutěže, a to Knihy Dobrovský a Nakladatelství Omega a Nakladatelství Nová škola.

Děti pracovaly s informacemi týkajícími se Knihovny Jiřího Mahena, doplňovaly návštěvní řád, vybíraly věty, které obsahově nepatřily do daného úryvku a naopak do daného textu doplňovaly z nabídky náležité informace. Přitom se dozvěděly i něco nového, např. o tom, jak si správně půjčovat knihy v knihovně, ale také se jim přiblížila kniha Lichožrouti od spisovatele Pavla Šruta.

V úterý 7.3.2017 se konalo městské kolo soutěže kategorie 5. tříd a 6. a 7. tříd. Do soutěže se přihlásilo přes 1 600 úspěšných řešitelů školních kol ze základních škol z Brna a okolí. Z nich bylo vybráno více než 300 nejúspěšnějších řešitelů a ti byli pozváni do městského kola.

Z naší školy byli nejúspěšnější:

6.BVendula Pindryčová44 b.
6.BMartina Bartková44 b.
7.ASabina Ognarová44 b.
7.BVít Hoda44 b.
7.BValentýna Luková
7.BBarbora Zdražilová48 b. (postup do městského kola)
7.BAdéla Žmijová45 b.

Mgr. Denisa Opatrná

První pomoc
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů