ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Školní parlament v Poslanecké sněmovně

Náš školní parlament se zapojil do soutěže o nejlepší žákovský projekt, kterou vyhlásila společnost CEDU. Do projektu se zapojila spousta škol z celé naší republiky. My jsme soutěžili s projektem 72 hodin. Tento projekt zahrnoval tři dny plné dobrovolnických aktivit. Děti pomáhaly ve dvou mateřských školách a také ve FOD Klokánek v Brně. Zvelebovaly okolí školy, vyčistily Líšeňskou roli. Zároveň vznikla s Klokánkem dlouhodobější spolupráce ve formě doučování. Náš projekt se dostal mezi deset nejlepších a my jsme tak měli možnost zúčastnit se slavnostního vyhlášení na půdě Parlamentu ČR.

V pondělí 21. listopadu 2016 jsme se tedy vypravili brzy ráno vlakem do Prahy. Po osmé hodině jsme již byli v Poslanecké sněmovně. Všichni jsme si to tam prohlédli. Část žáků zůstala v Poslanecké sněmovně, ostatní se vydali na výlet po Praze.

O tom, kterých 5 projektů bude prezentovat své výsledky před celým plénem, rozhodovala již veřejnost svým hlasováním. I když jsme se mezi prvních 5 projektů nedostali, byla pro nás účast v Praze velmi inspirativní. Po slavnostním vyhlášení probíhaly workshopové skupinky, kde všichni žáci měli možnost sdílet své zkušenost se spolužáky z ostatních škol. Také učitelé se mohli vzájemně podělit o své zkušenosti s žákovskými parlamenty.

Velmi zajímavé bylo také setkání s našimi politiky a významnými hosty. Při našem výletě v Praze jsme navštívili pražský Hrad, prošli jsme se po Karlově mostě, viděli Pražský orloj, občerstvili jsme se v obchodním centru v Palladiu a nakonec jsme se vyřádili v herně největšího hračkářství České republiky. Všichni byli moc nadšení a doufáme, že se nám třeba příští rok podaří opět dostat mezi nejlepší.

Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016 Školní parlament v Poslanecké sněmovně, listopad 2016

Mgr. Jana Ullmannová, Hana Pollaková, Mgr. Kateřina Aulehlová, Mgr. Anna Klímová

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů