ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Expedice Afrika

Bylo nedělní ráno, když se před naší školou začali scházet žáci třídy 4. A a 4 .C - účastníci expedice Afrika. Brzy nás již autobus odvážel na místo se zvláštním názvem Hutisko - Solanec. Zde se letos uskutečnila naše škola v přírodě.

Toto městečko i s okolím se záhy po našem příjezdu přeměnilo na africkou rezervaci. Cílem naší expedice bylo objevit zvířata, která v ní žijí a zjistit jejich počet. A tak jsme stopovali slony, žirafy, nosorožce, gorily i zebry, zachraňovali jsme vzácné papoušky. Navštívili jsme i domorodou vesnici. Přitom jsme se museli naučit rozpoznávat léčivé i jedovaté rostliny divoce rostoucí v této oblasti, překonat "rozbouřenou řeku" a s pomocí lan se dostat přes "nebezpečnou strž".

Tato expedice byla zkrátka zkouškou naší odvahy, odhodlání, paměti i spolupráce. A také zručnosti. Vyrobili jsme si totiž vlastní amulety.

Díky prokázaným dovednostem se všichni členové expedice vrátili domů živí a zdraví. A jistě nebudou váhat, až jim paní učitelky nabídnou účast na jiné, jistě dobrodružné, akci.

Expedice Afrika,  2015 Expedice Afrika,  2015 Expedice Afrika,  2015 Expedice Afrika,  2015 Expedice Afrika,  2015 Expedice Afrika,  2015 Expedice Afrika,  2015 Expedice Afrika,  2015 Expedice Afrika,  2015 Expedice Afrika,  2015 Expedice Afrika,  2015

Zprávu o průběhu expedice podala Zdenka Chaloupková

Valentýn
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů