ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Atletika pro děti - projekt Českého atletického svazu

Brněnské škole Masarova nadělil atletiku koulař Jan Marcell a partner projektu Atletika pro děti do škol

Základní škola Masarova v Brně obdržela v sobotu 28. března 2015 novou sadu atletických pomůcek. Ta by měla nejen přímo v této základní škole, ale v celém regionu zpropagovat atletiku uzpůsobenou dětem z prvního stupně. Slavnostního předání v Brně se zúčastnil jeden z nejlepších světových koulařů současnosti, Jan Marcell. Akci zaštítila firma Nestlé, která je od září minulého roku partnerem projektu Českého atletického svazu - Atletika pro děti do škol.

"Jsme rádi, že tímto způsobem můžeme dětem ukázat, že existuje i něco lepšího, než je "sportování" u počítače. Přejeme všem školám a hlavně dětem, které budou sady využívat, aby se jim atletiky šitá na míru školákům líbila. Vy učitelé, můžete mít dobrý pocit, že jste nositeli a představiteli tohoto nového přístupu k náplni tělesné výchovy na školách." vzkázal za dárce pedagogům tiskový mluvčí Nestlé, Petr Novák.

Přímo za brněnskou školu se pak zúčastnily paní učitelky Renata Miková a Kateřina Trnková. "Školení projektu Atletika pro děti do škol jsme absolvovaly už na podzim a pořídili jsme i pár pomůcek. Díky nové sadě máme nyní kompletní vybavení pro atletění. Využíváme ho v tělocvičně a těšíme se, že po dobudování našeho nového sportovního areálu budou moci děti trénovat i venku. Pomůcky využijeme také ve sportovních kroužcích a do budoucna uvažujeme i o spojení s některým atletickým oddílem." poodhalily své plány do budoucna paní učitelky. Sadu převzaly mimo jiné od předsedy atletického oddílu VSK Univerzita Brno, Petra Kotyzy, takže případné rady mohou hledat právě tam.

Slavnostního předání sad, které umožní dětem nácvik základů atletických dovedností v šesti následujících disciplínách: překážkovém běhu, slalomovém běhu mezi kužely, frekvenčním běhu, skoku dalekém z místa, hodu pěnovým oštěpem a hodu raketkou nebo míčkem na cíl, dorazil i jeden z nejlepších koulařů současnosti, brněnský rodák Jan Marcell. "Je dobře, že už i malé děti mají takovéto hezké pomůcky. Já sám jsem se dostal k atletice až později a to díky soutěži Pohár rozhlasu." zavzpomínal na své začátky sympatický koulař. 

Celkově Nestlé předala do vybraných škol všech krajů Česka 14 atletických sad. První z nich obdržela už v listopadu pražská škola Petřiny-Jih, osm dalších určených českým krajům se předalo v Praze a pět zbylých sad nyní mají i na Moravě. Předáním pomůcek došlo k naplnění jednoho ze závazků spolupráce projektu určeného dětem z prvního stupně - Atletiky pro děti do škol a firmy Nestlé, která nový projekt ČAS podporuje od září minulého roku.

Brněnské škole Masarova nadělil atletiku koulař Jan Marcell a partner projektu Atletika pro děti do škol, březen 2015

Text: Pavla Pražáková
Foto: Iveta Rudová

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů