ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA MASAROVA, BRNO

Zástupci školního parlamentu v Senátu ČR

Koncem listopadu 2013 se Kateřina Tichá (9.A) a Daniel Dobšík (6.B) jako vybraní zástupci Školního parlamentu ZŠ Masarova zúčastnili Vyhlášení certifikace škol pro demokracii na půdě Senátu ČR. Zástupci škol se dozvěděli více o programu Škola pro demokracii a tom, jak se mohou zapojit další školy. Vyhlášení bylo spojeno s prezentováním činnosti žákovských parlamentů, které jsou již zapojené v projektu Žákovské parlamenty S.O.S. Průběh dne byl náročný, ale zajímavý. Z Brna se odjíždělo vlakem již ve 4:31, protože setkání v Centru demokratického učení bylo naplánováno na 8:00. Po uvitání následoval odchod do Senátu, kde byl pro žáky a učitele připraven program. Setkání byli přítomni také senátoři Jan Žaloudík a Jiří Oberfalzer, kteří žákům přiblížili náplň své práce a zodpověděli jejich dotazy. Jak Katka, tak Dan byli velmi aktivní a samostaně přispěli svými dotazy a zkušenostmi z práce v našem školním parlamentu. Po závěrečném fotografování byl pro parlamenťáky připraven oběd, který celý program zakončil. Zpět do Brna se žáci vrátili až v 19:00. Únava byla sice citelná, ale zážitky z celého dne vše náročné vynahradily.

Zástupci školního parlamentu v Senátu ČR, listopad 2013 Zástupci školního parlamentu v Senátu ČR, listopad 2013 Zástupci školního parlamentu v Senátu ČR, listopad 2013 Zástupci školního parlamentu v Senátu ČR, listopad 2013 Zástupci školního parlamentu v Senátu ČR, listopad 2013 Zástupci školního parlamentu v Senátu ČR, listopad 2013

Miloslava Netušilová

Jak probíhala návštěva Senátu očima žáků zaznamenala Kateřina Tichá:

V pondělí 25.11.2013 se paní učitelka Netušilová spolu s Danem Dobšíkem a mnou vydala do Prahy do Senátu. Konal se tam sraz škol zapojených do projektu S.O.S. a RŽP (Respektující žákovský parlament). Sjelo se tam asi 20 škol z celé ČR. Některé školy odprezentovaly část své činnosti, na kterou jsou nejvíce pyšné. Prohlédli jsme si zasedací místnost senátorů a předsálí, které nikdy v televizi vidět není. Poté jsme byli na obědě v Malostranské besedě, prošli si město a zamířili na autobus zpět. Odjížděli jsme odtud s mnoha nápady na akce pro náš školní parlament.

Skvělá vybíjená
Společenský večer ZŠ Masarova - polonéza

Zřizovatel:

MČ Brno - Líšeň
www.brno-lisen.cz
   
Informační memorandum GDPR Prohlášení o přístupnosti Zákon č. 171/2023 Sb, o ochraně oznamovatelů